Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ha posztolni szokta az edzését, gondolja át még egyszer

2016.08.12. 15:59
Önt is idegesítik edzés közben is Facebookon lógó ismerősei? A napi egy kötelező kép futás előtt, után, esetleg súlyzóval vigyorogva a kamerába? Most legalább van rá tudományos magyarázat, hogy miért jó ez nekik.

Elsősorban figyelemre és elismerésre vágynak azok az emberek, akik edzés közben rendszeresen posztolnak magukról képeket a Facebookon, legalábbis erre a következtetésre jutottak egy londoni egyetem kutatói. A kutatók szerint ezek az emberek tipikus lájkvadászok, akik magukról készített képekkel szeretik felhívni környezetük figyelmét arra, hogy mennyi munkát ölnek a kinézetükbe.

A kutatók szerint a nárcisztikus személyiségjegyekkel bíró emberek a legaktívabbak a rendszeres önmutogatásban. Számukra létfontosságú, hogy folyamatos figyelmet és megerősítést kapjanak ismerőseiktől. Még akkor is, ha egy lájk nem jelent feltétlenül elismerést. A kutatásból az is kiderült, hogy sokszor még a lájkoló ismerősöket is idegesítik az ilyen típusú képek és csak udvariasságból nyomnak egy tetsziket. 

(Címlapi kép: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Mohamed Hossam)