Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Könyvesboltok szálltak hadba a wi-fi ellen

2016.08.15. 15:58
Manapság a wi-fi olyan, mint a levegő: csak a hiánya tűnik fel igazán. Étteremben, kávézóban járva természetesnek vesszük, hogy pillanatok alatt rácsatlakozhatunk az ingyenes hálózatra. Pár londoni könyvesbolt azonban most felvette a kesztyűt, és száműzte a netet, hogy a vásárlókat visszarángassa a való életbe.

„Az emberi figyelmet ünnepeljük az algoritmusokkal szemben. Azt akarjuk, hogy az emberek az intuíciójukat használják, mikor könyvet keresnek maguknak. Ma már mindenhol rácsatlakozhatunk a wi-fire, a könyvesboltban nincs rá szükség" – mondta Rohan Silva, az egyik internetmentes könyvesbolt vezetője a New York Timesnak. Érzéseivel egyáltalán nincs egyedül, az internet száműzése egész kis mozgalommá nőtte ki magát a londoni független könyvesboltok körében.

A könyvek érdekesebbek

Szerintük a könyvesbolt különleges hely, amelyet a saját szabályai szerint kell bebolyongani. Aki viszont folyamatosan az okostelefonján lóg, az nem képes felvenni a megfelelő ritmust. „Az a helyzet a könyvekkel, hogy érdekesebbek, mint az internet. Szerintem mindenki így gondolja ezt, aki belép ide" – mondta Tamsin Clark, a szintén szintén wi-fi-mentesített Tenderbooks tulajdonosa. Az internettel együtt a kávézókat is száműzték a könyvesboltok teréből. Kíváncsian várjuk, hogy Magyarországon melyik könyvesbolt fog először wi-fi-ellenes kiáltványt kiszögezni a falra.