Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Már szupermodelltől is lehet tanulni a Stanford Egyetemen

2016.08.23. 10:22
Tyra Banks, a Victoria's Secret egykori topmodellje üzletasszonyként is megalapozta a karrierjét. Erre jó bizonyíték, hogy ősztől felkérték egy kéthetes üzleti kurzus oktatására a világ egyik legnevesebb egyetemén. 

Tyra Banks volt az első afroamerikai modell, akivel a legnagyobb amerikai márkák reklámozták magukat óriásplakátjaikon. A kétezres évek elejére már a világ legjobban kereső modelljei közé tartozott, közben pedig kisebb színészi szerepekkel is próbálkozott. 

A tévés ismertséget végül mégsem a színészi teljesítménye, hanem a modellként eltöltött időszaka hozta meg számára. 2003-ban elindította az America's Next Top Model (Amerika következő top modellje) tévés valóságshow-át, amelynek több mint egy évtizeden át a műsorvezetője is volt. Emellett öt éven át egy később Emmy-díjjal  is elismert saját talk show-t vezetett. 

A szupermodell jövő májusban a világhírű amerikai egyetem, a Stanford üzleti karán fog egy kéthetes kurzust tartani a személyes márkaépítésről és márkavédelemről. Nem ez lesz az első alkalom, hogy visszatér a felsőoktatásba, korábban a Harvard Egyetemen már közreműködött egy gyakorlati kurzusban. Tanárként azonban most debütál, és nem titkolja, mennyire izgatott:

Huszonöt diák látogathatja majd a szupermodell kurzusát, de Tyra Banks előre figyelmeztette őket, hogy a kurzuson nem lesz szó modellkedésről: „Az órákon nem esik szó a titkos módszeremről, hogy hogyan tudtok a szemetekkel is nevetést sugározni egy képen. Bocsánat, ha ezzel valakinek csalódást okozok.”

(Címlapi kép: AFP/Frederic J. Brown)