Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Úristen, hogy kerül ez a döglött kakas a kezembe?

2016.08.31. 16:51
Lucas Levitan Londonban éló brazil grafikus, akinek az az egyik fő hobbija, hogy képzelt figuráival megszállja ismeretlen emberek képeit a közösségi oldalakon. A végeredmény egészen zseniális, nem véletlen, hogy még az „áldozatok” is mindig jókat szórakoznak rajta. Most maga a grafikus mesélt nekünk a projektről.

Adott egy pár éves kisfiú, aki játékmotorja kormányára borulva sír vigasztalhatatlanul. Ebben a képben eleve ott rejlik számtalan izgalmas sztori lehetősége, de vannak verziók, amelyek biztosan nem jutnának eszünbe. Például az, hogy visszaeső gyorshajtóval van dolgunk.

De mi van akkor, ha a háttérben feltűnik egy rendőr, amint épp igazoltatja a magába zuhant kissrácot? Máris kap egy jókora gellert a jelenet, és egy hétköznapi kis hisztiből pillanatok alatt abszurd dráma kerekedik.

Forgalmit, jogosítványt!

Forrás: poliky

A Photo Invasion című projekt épp arról szól, hogy kibontsa ezeket az első pillanatra láthatatlan, abszurd kis történteket az idegenek Instagramra feltöltött képekeiből. Ez Lucas Levitan, Londonban élő brazil grafikus kedvenc hobbijából nőtte ki magát, aki rájött, hogy mások fényképeit sokkal viccesebb meghekkelni, mint a sajátjait.

Még hogy az úszás túl monoton sport!

Forrás: @conmion+@lucaslevitan

Valljuk be, ez lopás

Levitan sosem kér engedélyt a kiszemelt áldozatoktól, akik egy reggel már csak azzal szembesülnek, hogy fura kis rajzfigurák népesítették be fotóikat. Hol egy döglött kakas kerül az önkívületben üvöltő focista karjaiba, hol egy sértődött virsli nyársalódik fel a lovas szobor kardjára, de az is megesik, hogy egy óriási takarítónő porszívózza fel unottan a strandolókat.

A lényeg, hogy mindig valami meghökkentő történik, ami sehogy sem következik az eredeti fotóból, mégis mintha bizarr módon beteljesítené azt, és a valódi értelmét hozná felszínre. Levitan szándékosan a „lopás” szót használja a képek „kiválasztása” helyett, hiszen ez szerinte sokkal jobban leírja a folyamatot. 

Rend a lelke mindennek

Forrás: @santicuore+@lucaslevitan

„A projekt két szenvedélyemet ötvözi: a fotózást és a grafikát. Először a saját fényképeimmel kezdtem, de egy idő után rájöttem, hogy izgalmasabb lehet, ha mások fotóit használom

– írta az Unikornisnak.

Nem kell művésznek lenni

Levitan hosszú órákat képes eltölteni Instagram-profilok böngészésével, keresve a következő megszállható képet. Ilyenkor nem a fotó művészi minősége számít neki, csak az, hogy megragadja-e valami a figyelmét.

Egy kis játék még a Dalai lámának sem árt

Forrás: @dalailama+@lucaslevitan

És hogy reagálnak minderre az áldozatok? Magát Levitant is meglepte, hogy eddig csak pozitív visszajelzéseket kapott az eltérített fotók tulajdonosaitól.

Általában megírják, hogy hatalmasat nevettek a képen, és kérnek belőle egy nagyfelbontású verziót

– meséli Levitan, aki ezen felbátorodva létrehozott egy #IWantToBeInvaded hashtaget azoknak, akik maguk kérik a fotóik megszállását. Jelen pillanatban 70 ezren állnak sorba nála.

Nem kell izgulni, hoztam vacsit

Forrás: @ovidio001+@lucaslevitan

Ha ennyi nem lett volna elég, Lucas Levitan honlapján még többtonnányi hasonló képet találhat. És nemcsak állóképekről van szó, gyakran meg is mozdulnak az ellopott képek, mint például a Big Ben titkait felfedő kis animációban:

(Címlapi kép: @denispd16+@lucaslevitan)