Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Három alkalmazás, amely segít a belső béke megtalálásában

2016.09.12. 11:48
Az okostelefonokat gyakran éri az a vád, hogy nagy mértékben hozzájárulnak napi stresszadagunkhoz az éjjel-nappal felvillanó levelekkel, hírekkel. Kutyaharapást szőrével alapon viszont most már több olyan applikáció is letölthető a mobilra, amely éppen az elalvásban vagy a megnyugvában segít. 

Több mint ötszáz olyan applikáció létezik már, amely kifejezetten a tudatos életvezetésünket segíti. Ezek között vannak meditációs zeneválogatások, relaxációs technikákat kínáló appok és persze sok személyre szabható fitnesz alkalmazás is. Ezek közül három olyan appot szedtünk össze, amelyek a felmérések szerint tényleg hatékonyak a stresszoldásban, vagy éppen segítenek az alvási problémák leküzdésében: 

  • A hétköznapokban sokszor sírjuk vissza a tengerparti nyaralást vagy egy kirándulást a hegyekben, ahol végre teljesen ellazulva éreztük magunkat. Talán pont azért vált olyan népszerűvé a Calm nevű applikáció, mert ezeket az emlékeket hívja elő. Szóval, ha nagyon telítődtünk a munkahelyen, akkor fülest be, és hallgassunk nyugtató madárcsicsergést, esőzuhogást, tengermorajlást. 
  • A Sleepio nevű alkalmazás az alvásproblémákkal küzdőknek segít, a felmérések szerint egész hatékonyan. A program négy alappillérre épül: a gondolataink, a napirendünk, az életmódunk és a hálószobánk adottságainak az elemzése után, hétről hétre személyre szabott tanácsokkal fejleszti az alváskészségünket. Az oxfordi egyetem alváskutatója, Colin Espie segítségével kifejlesztett alkalmazást csak az Egyesült Államokban 750 ezer alkalmazott használja eddig. 
  • Akármi okozza is éppen a stresszt, a Buddhify nevű alkalmazásnak nagy valószínűséggel van a probléma kezelésére egy meditációs technikája. A programba 80 különböző helyzetre kialakított meditációs módszer van beépítve, így például meg lehet vele nyugtatni magunkat, ha falhoz nyomnak a zsúfolt metrón, de az otthoni főzőcskézés közben is segít az ellazulásban. 

(Címlapi kép: Dreamstime)