Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Nate Parkert zavarba lehet hozni a nemierőszak-ügyével

2016.09.12. 15:16
Sokáig az év nagy Oscar-várományosként emlegették a The Birth of Nation című filmet, de egy hónapja nyilvánosságra került a film író-rendezőjének, Nate Parkernek az egyetemi nemierőszak-ügye. Az ügyben akkor felmentették, Parker múltja azonban most mégis nagy árnyékot vet a film sikerére. Ráadásul az sem tűnteti fel jobb színben a rendezőt, hogy gyakorlatilag nem hajlandó nyilatkozni a múltban történtekről, azzal az indokkal, hogy ez a filmről vonná el az emebrek figyelmét. Hétvégén a Torontói Filmfesztiválon szakította félbe a Nate-tel készülő interjút menedzsere, amikor a riporter a nemierőszak-ügyről próbálta kérdezni. 

A hétvégén mutatták be a The Birth of Nation című filmet a Torontói Filmfesztiválon. A közönség nagy ovációval fogadta, és még a Nate Parker ellen tüntetők sem lepték el a helyszínt, de a rendező egyetemi nemierőszak-ügye óhatatlanul sötét árnyékként kíséri a filmet. 

A vetítés után erről próbálta Parkert faggatni Eli Glasner, a CBC riportere. Először a film sikeréről beszélgettek, Parker elmondta, hogy mennyi energiát, erőfeszítést tettek bele a munkába, aminek a végeredményeképpen ilyen sikeres film készülhetett.

Majd a riporter arról kérdezte, hogy a filmet forgalmazó Fox Searchlight tervez-e valamilyen stratégiaváltást , Parker egy hónapja kirobbant nemierőszak-ügye és az ezzel kapcsolatos nagy médiaérdeklődés miatt.

Alig hagyta el a kérdés a riporter száját, Parker láthatóan zavarba jött, menedzsere pedig azzal állította le az interjút, hogy kifutottak az időből. Eli Glasner öt perc interjúidőt kapott Nate Parkerrel és szerinte még bőven a megbeszélt időn belül voltak, amikor a kényes ügyre terelve a szót, leállították a beszélgetést. 

(Címlapi kép: AFP)