Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Nyílt egy McDonald's, ahol nem lehet hamburgert meg krumplit kapni

2016.09.17. 12:34
Mi jöhet még? Donald Trump elmond egy beszédet, amiben kedveseket mond a mexikóiakról, és a hazájába invitálja őket? Új párizsi éttermük alapján komoly identitásválságban van a McDonald's.

Füstölt lazacos szendvicset, salátát és kávét igen, de hamburgert és sült krumplit nem lehet kapni a McDonald's új párizsi egységében. Oké, a cégér szerint ez egy McCafé, de nem az a pici fajta, ami a rendes McDonald's éttermek sarkában működik és fánkot meg kávét árul, hanem egy nagy, étterem jellegű. Az ilyenekben korábban lehetett hamburgert kapni!

Az utóbbi években a McDonald's komoly bajba került: egyre több szervezet támadja egézségtelen ételei miatt, miközben a kisebb gyorsséttermek térhódítása miatt a forgalmuk is visszaesett. Amerikában és Nyugat-Európában elkezdtek ők is egészségesebb alapanyagokból készülő, kicsit drágább hamburgereket árulni, és egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a kávézó-sütiző egységeikre.

Azért akadnak, akik örülnek az új étteremnek:

Párizs egy másik kerületében amúgy 2010-ben is nyílt már egy hasonló méretű, de hamburger nélküli McDonald's - McCafé. Egy éven belül bezárt.

(Címlapi kép: AFP/Kenzo Tribouillard)