Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ez az alkohol árt legkevésbé a szervezetének

2016.09.28. 10:59
Nem arról van szó, hogy az alkohol jót tenne a szervezetünknek, de ha már ivásra adjuk a fejünket a hétvégi buliban, akkor érdemes a legkevésbé ártalmasat választani. Ez pedig meglepetésre nem a vörösbor, hanem a tequila. 

A színtelen, azaz blanco tequila kevésbé okoz másnaposságot. De ez csak az egyik jó tulajdonsága az italnak amerikai életmód-tanácsadók szerint. A színtelen tequila a legtisztább formája a mexikói eredetű röviditalnak, amely 100 százalékban az agávé nevű sivatagi növényből készül.

Spicing up the @donjuliotequila #donjulio #serranos #tequila #ilikeithot #blancotequila #donjulio1942 #infusing

chuckdodson (@chuckdodson) által közzétett fénykép,

Az agávé meglehetősen jó hatással van az emberi szervezetre, a leveléből készült készítmények például csökkentik a vércukor- és koleszterinszintet. Sőt a mexikói bőrgyógyászok szerint még a bőrnek is jót tesz a színtelen tequila rendszeres, kis mennyiségben való fogyasztása. 

A színtelen tequila gluténmentes, kevés kalóriát és cukrot tartalmaz. Tulajdonképpen még a vegánok étrendjébe is beilleszthető. Mindez azonban már nem érvényes másfajta tequilákra, amelyeket cukorral, színező- és ízesítőanyagokkal tolnak tele. 

(Címlapi kép: AFP)