Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egyre több fiatal vallja magát biszexuálisnak

2016.10.11. 13:10
Az utóbbi három évben 45 százalékra nőtt a magukat biszexuálisnak valló brit fiatalok száma. Sokan pedig szívesebben nevezik magukat biszexuálisnak, mint homoszexuálisnak.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal nemrég közzétette a fiatalok szexuális identitásáról készített felmérését. Az adatok szerint a fiatal generáció csaknem fele vallja magát biszexuálisnak. A nőknél valamivel nagyobb a biszexuálisok, mint a leszbikusok aránya. A férfiaknál viszont pont fordítva, harmadannyian vallották magukat biszexuálisnak, mint homoszexuálisnak. 

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

A kutatók elsősorban a társadalom által elvárt hagyományos férfi-női szerepek elleni lázadással magyarázzák a biszexualitás terjedését a fiatalok körében. Különösen a fiatal nők számára vonzó az azonos neműekkel folytatott szexuális kapcsolat.

Ennek a felmérés készítői szerint az az oka, hogy biszexuálisnak lenni sokkal kevesebb stigmával jár, mint leszbikusnak. Ráadásul sok férfi szemében vonzónak számítanak a biszexuális nők, míg fordítva ez már nem feltétlenül igaz. 

(Címlapi kép: AFP)