Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Csütörtöktől a Fedél Nélkülben keresse a Népszabadság cikkeit!

2016.10.15. 13:10
Az elmúlt héten több újság és internetes oldal is felajánlotta a felfüggesztett Népszabadság munkatársainak, hogy publikációs felületet biztosítanak számukra. Az újságírók végül úgy döntöttek, hogy a ,,hajléktalanok lapjában talál átmeneti otthonra a bezárt lap szellemisége”. A jövő csütörtökön megjelenő, tizenkét oldallal bővített Fedél Nélkülben olvashatják új cikkeiket. Az eladásokból származó bevételt pedig a szerzők teljes egészében átengedik a Fedél Nélkült terjesztő hajléktalanoknak. 

„A Népszabadság rendszeres szerzői és a laphoz tartozó írástudók jelenleg a jövő csütörtökön megjelenő Fedél Nélkül tartalmán dolgoznak. A hajléktalanok lapjában talál átmeneti otthonra a bezárt lap szellemisége. A kezdeményezők a többletköltségeket állják, ám a szokások szerint minden bevétel a fényképes igazolvánnyal rendelkező hajléktalan árusokat illeti” – írja a Népszabi Szerkesztőség hivatalos Facebook-oldalán. 

Az ATV-nek Gergely Márton főszerkesztő-helyettes elmondta, hogy bár sok felajánlást kaptak az elmúlt napokban, a szerkesztőség helyzetének váratlan megváltozása miatt mégis a Fedél Nélküllel akartak szolidaritást vállalni. 

Forrás: Origo

A Fedél Nélkül című lapot fényképes igazolvánnyal rendelkező hajléktalanok terjesztik az utcán, aluljárókban. A felkért szerzők és hajléktalan emberek írásait tartalmazó lap hetente egyszer jelenik meg. Az eredetileg 12 oldalas újság most csütörtökön további 12 oldallal bővül, ahol a Népszabadság szerzőinek új cikkei lesznek olvashatók. A fúzióból származó többletköltségeket az ötletgazdák kifizetik a Fedél Nélkül szerkesztőségének, az eladott példányokból származó bevétel azonban a továbbiakban is a lapot áruló hajléktalanoknál marad. 

(Címlapi kép: MTI)