Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Az ajkak mozgásából gondolatot olvashat

2016.10.19. 15:31
Egy üzleti tárgyaláson vagy egy családi veszekedésnél kifejezetten hasznos lehet, ha le tudjuk olvasni a másik ajkáról még ki nem mondott gondolatait. 

A pszichológusok szerint ezek a leggyakoribb érzések, üzenetek, amelyeket az ajakmozgásunkkal közvetítünk beszélgetőpartnerünknek:

1. Rövid ajakcsücsörítés

Az egész sokszor csak néhány tized másodpercig tart, de a figyelmes szemlélő igy is kiolvashatja az ajakcsücsörítésből, hogy beszélgetőpartnere nem ért egyet a véleményével. Az öntudatlan mozdulat sokszor már akkor bekövetkezik, mielőtt még meg tudnánk fogalmazni magunknak az ellenérveket.

2. Az ajkak elharapása 

A pszichológusok szerint ez egyértelmű nonverbális megnyilvánulása annak, hogy beszélgetőpartnerünk habozik kimondani valamit. Az ajkak elharapása annak a jele, hogy ugyan nagyon szeretne beszélni valamiről, de fél, hogy megsért valakit a véleményével. 

Forrás: Cultura Creative/Sofie Delauw

 3. Összeszorított ajkak

A rövid ajakcsücsörítéshez hasonlóan ezt a mozdulatot sem egyszerű észrevenni, mert nagyon rövid ideig tart. Hasonlóan az ajakba harapáshoz, itt is arról van szó, hogy valaki nem akar elmondani valamit. Ez esetben azonban nem félelemből vagy mások érzései iránti figyelmességből, hanem szándékosan nem szeretne megosztani valamilyen információt a környezetével, esetleg hazudni készül.

Forrás: Photononstop/Sandy Aknine / Photononstop/Sandy Aknine

 

(Címlapi kép:AFP)