Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Aki jó fej, mostantól ilyen emotikonokat használ

2016.10.21. 14:03
Ha van valami mondanivalóm, miért ne közölhetném azt mondjuk egy Rembrandt-fejjel? Eddig ez nem volt lehetséges, mostantól azonban semmi akadálya.

Ha van bennem fogékonyság a képzőművészet iránt, esetleg szeretem a 15–17. századi flamand festőket, akkor mostantól semmi nem állhat útjába annak, hogy érzelmeimet ne a szokásos emotikonokkal, hanem művészi portrékkal fejezzem ki.

Feltéve persze, ha iPhone-tulajdonos vagyok. Mert a legújabb iPhone-frissítések már tartalmazzák az érzelmek művészi matricáit.

A képzőművész és író Molly Young fejéből pattant ki a briliáns ötlet, amelyet egy designstúdió vezetőjével, Teddy Blanksszel sikerült megvalósítania – írja az artnet.

Az emotikonok Rembrandt mellett nálunk kevésbé ismert holland festők (Jan Baegert, Jan Mandijn, Jacob Cornelisz van Oostsanen) portréival fejeznek ki örömet, félelmet, megadást, bandzsítást, rosszkedvet, és hasonlókat.

Az ötletet az ihlette, amikor Young a Sotheby's árverésén beleszeretett egy 16. századi, a cremoniai iskolából származó gyerekportréba. Az arckép azóta természetesen ott lóg Young szobájának falán.  

Ez indította el a folyamatot, egy rakás flamand és itáliai kismester portréját digitalizálták, majd iOS-matricákká alakították.  

„Ezek a gondolkodó ember emotikonjai” – magyarázta Young a különleges vállalkozás lényegét.

(Címlapi kép: screenshot)