Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Kibírná egy hónapig szárazon?

2016.10.26. 10:28
A Kék Pont Alapítvány első alkalommal itthon is meghirdette a Száraz Novembert. A Nagy-Britanniából indult kezdeményezés célja, hogy az emberek legalább egy hónapra próbálják meg letenni a sörös-boros poharakat, és figyeljék, ahogy tisztul az agyuk. A szervezetükről már nem is beszélve. 

Angol mintára hirdette meg az egy hónapos, önkéntes elvonókúráját a Kék Pont Alapítvány. Nagy-Britanniában negyedévente legalább egyszer meghirdetnek egy száraz hónapot, amikor teljes absztinenciára ösztönzik az amúgy visszafogottan vagy éppen vehemensen iszogatókat.

A Száraz November kezdeményezés célja, hogy a poharat félretéve az emberek jobban megértsék az alkoholhoz fűződő viszonyukat. Azoknak ajánlják a részvételt, akik hetente legalább egyszer vagy annál többször isznak.

Az alapítvány munkatársai szerint a kampány arra is jó, hogy visszajelzést adjon az embereknek az ivási szokásaikról. Ha valaki nagyon nem bírja ivás nélkül, az azt jelentheti, hogy kezd kicsúszni kezéből az alkohol feletti kontroll. A Száraz Novembert alkoholmentes alternatív programok kísérik, amelyekről itt olvashat részletesen.

(Címlapi kép: Dreamstime)