Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Emma Watson könyveket hagy el a metrón, és élvezi

2016.11.04. 09:28
A Harry Potter sztárja így terjeszti a feminizmust.

A tömegközlekedés gyakran egyenlő a zombiüzemmóddal, mégis érdemes mostanában nyitott szemmel járni, ha a londoni metróban van dolgunk: megeshet ugyanis, hogy olyan könyvre bukkanunk, amelyet Emma Watson hagyott ott nekünk olvasásra.

A színésznő 2014 óta az ENSZ női egyenjogúságért küzdő szervezetének jószolgálati nagykövete, idén januárban pedig elindította az Our Shared Shelf néven futó feminista könyvklubját is a Goodreadsen.

Ennek keretében kezdett most bele a könyvelhagyósdiba. Elsőnek egyik kedvenc olvasmányát, a két éve elhunyt afroamerikai költő, Maya Angelou memoárját választotta, amely ezzel a mondattal kezdődik: „A 20. század első évtizede nem a legjobb időszak volt, ha szegénynek, feketének és nőnek születtél a Missuouri állambeli St. Louisban.”

A Mom & Me & Momból összesen száz példányt hagynak el a szerelvényeken. Watson mindegyikben hagyott egy üzenetet, amelyben megkéri a megtalálót, hogy gondosan olvassa el, majd adja tovább a könyvet. Kíváncsi lennék, hányan engedelmeskednek az utóbbi felszólításnak, ha már egyszer szerencsésen megkaparintották a Hermione által dedikált példányt.

(Címlapi kép: AFP)