Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Már kósernek számít a marihuána

2016.11.06. 12:57
Egyre több egyház hagyja jóvá hívei számára a marihuána gyógyszeres célból való fogyasztását. A közelmúltban néhány magas rangú zsidó vallási vezető vizsgálta felül a szerrel kapcsolatos korábbi álláspontját. 

Egyre szélesebb körben elfogadottá válik az eddig csak ártalmasnak tartott drog, a marihuána gyógyító célokra való használata. Egyes vallási irányzatok pedig spirituális eszközként tekintenek rá.

Az Izraeli Hírügynökség nemrégen arról számolt be, hogy az utóbbi években a zsidó vallási vezetők álláspontja is sokat változott a szerrel kapcsolatban. Egyre jobban kezdik elfogadni a marihuána gyógyszeres és rekreációs célú használatát, amit az is jelez, hogy az egyik legbefolyásosabb rabbi a közelmúltban megáldotta a növényt, amelynek szerinte gyógyító illata van. 

Kanievsky rabbi azt is kijelentette, hogy az étkezési tilalmakkal szegélyezett zsidó húsvét idején engedélyezi hívei számára a marihuána gyógyszeres célú fogyasztását. A zsidó húsvéti tradíciók értelmében nyolc napig nem szabad élesztővel készült kenyeret, illetve olyan ételeket fogyasztani, amelyek búzát, árpát, rozst vagy zabféléket tartalmaznak. Ebben az időszakban tiltott még a rizs, a köles, a kokurica és a hüvelyes növények fogyasztása is. 

(Címlapi kép: police.hu)