Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Magyar sör még nem kapott ekkora elismerést

2016.11.11. 07:53
Egy néhány hónapja működő budapesti sörfőzde, a HopTop Brewery elhozta a bronzérmet Európa legnagyobb sörversenyén.

Nagyon sok munka van benne. Napi 12-16 óra

– tekintett vissza Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa az elmúlt egy évre, amelynek kétségtelenül a csúcspontja, hogy a mindössze néhány hónapja működő sörfőzde elhozta a bronzérmet Európa legnagyobb sörversenyén, a European Beer Star elnevezésű megmérettetésen.

A Midnight Express nevű sörért Nürnbergben, a legnagyobb söripari kiállátás, a Brau Beviale 2016 keretében megrendezett díjátadón vehette át a bronzérmet Ali Rawech Szami, a HopTop Brewery tulajdonosa.

Ez volt az első alkalom, hogy magyar díjazott állhatott a színpadon a 2004 óta minden évben megrendezett versenyen.

A Midnight Express a Dry Stout kategóriában nyűgözte le a zsűrit, és az eredmény jelentőségét jelzi, hogy a szakértők szerint is nagyon nehéz volt bármilyen érmet nyerni ebben az évben. A versenyre idén 44 országból több mint kétezer sört neveztek. A 124 fős szakértői kör vak kóstolással értékelte a sörök szín-, illat-, ízvilágát és az összbenyomást. A 30 országból érkező bírák között sörfőző mesterek, ismert szakemberek és sör sommelier-k szerepeltek. A rangos nemzetközi versenyre már több magyar sörfőzde is nevezett, de közülük a HopTop tudott először érmet nyerni.

Ami a Midnight Express belső értékeit illeti, igazi hamisítatlan fekete sör, bársonyos krémes habbal. Hidegen a pörkölt, kávés, füstös illatok, ízek jellemzik, és ahogy lassan enged fel a hidegségéből, úgy jönnek elő a csokoládés ízek.

(Címlapi kép: HopTop Brewery)