Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Konkrét tervek a szexizmus elleni harchoz

2016.11.21. 11:33
Péntek óta 1200 amerikai kutatónő írta alá a nyílt levelet, amelyben a tudósok aggodalmukat fejezik ki Donald Trump kampány során elhangzott kijelentései miatt. 

A nyílt levelet öt amerikai kutatónő fogalmazta meg, és első körben ötszáz kutatónő írta alá, majd később még hétszázan csatlakoztak az aláírókhoz. Donald Trump megválasztása után a következőkön aggódnak:

  • a Trump által sulykolt szexizmus, diszkrimináció és az intellektualizmusellenesség a jövőben hátráltathatja az amerikai társadalom fejlődését;
  • a tudomány mint a demokrácia fontos pillére is veszélyben van;
  • a Földre nézve nagyon súlyos következményei lehetnek, ha Donald Trump elnökként nem fogja komolyan venni a kutatók klímaváltozásssal kapcsolatos figyelmeztetéseit.

A teljes levél itt olvasható. Ezen túlmenően néhányan konkrét cselekvési tervet is megfogalmaztak a szexizmus elleni harchoz. Van, akit Donald Trump nőket sértő kijelentései arra sarkallnak, hogy vezető tisztséget pályázzon meg a kutatóintézetén belül, más tudósok pedig a jövőben mentorprogramokat hirdetnek a sokszínűség, az Egyesült Államok egyik legfontosabb értékének megőrzése érdekében. 

(Címlapi kép: AFP/Timothy A. Clary)