Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Kikérsz egy presszót, és órákig netezel a kávézóban? Elég belőled!

2016.11.21. 11:22
Különböző megoldásokkal próbálnak védekezni az angliai kávézók a nagyon keveset fogyasztó, viszont órákon át internetező vendégek ellen.

„A kávézó társasági hely. Most azt látjuk, hogy az összes asztalnál ülnek, de olyan kuss van, hogy azt is hallani lehetne, ha leejtenénk egy tűt” – mondja Jack Hesketh, egy kisebb londoni kávézólánc tulajdonosa. Angliában mások is osztják a véleményét, ezért egyre kreatívabb megoldásokat vetnek be az ingyennetre vadászó vendégek ellen.

Pláne, hogy olyan vendégek is vannak, akik kihúzzák a lámpát a konnektorból, hogy tölthessék a laptopjukat. Miattuk rejtik el a konnektorokat a kávézósok, helyezik alacsonyabbra az asztalokat, vagy húzzák ki a routert a fenébe.

Egy budapesti kávézó, wifikapcsolattal

Fotó: Csanádi Márton – Origo

Ráadásul a netező vendégek nagy része keveset fogyaszt, ami szintén zavarja a kávézók tulajdonosait. Áremelés helyett viszont inkább az internetezés megnehezítése mellett döntöttek, hogy ne riasszák el a többi vendéget.

„Voltak, akik idegesen viharzottak ki,  aztán felháborodott kommenteket írtak a kávézó oldalára. De általában véve pozitív visszajelzések jöttek, nagyon megértőek voltak” – mondta egy másik, kelet-londoni kávézó tulajdonosa.

(Címlapi kép: Science Photo Library/CAIA IMAGE)