Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Gyors megkönnyebbülést ígér a Vatikán új alkalmazása

2016.11.23. 12:20
Sürgősen gyónásra van szüksége? Többé nincs akadálya, hogy azonnal könnyítsen a lelkén. A római katolikus egyház forradalmi applikációval jelentkezik.

A gyónás jót tesz a léleknek, és bizonyos esetekben minél gyorsabban túl vagyunk rajta, annál jobb – gondolta a skót érsekség, amely szorgalmazta a gyónásapplikáció kifejlesztését.

Az alkalmazás tulajdonképpen egy interaktív, GPS-szel ellátott térkép, amely megmutatja nekünk a legközelebbi gyóntatóhelyeket és a környéken zajló miséket. Sajnos még nem tökéletes a program, mert egyelőre csak azoknak a bűnbánóknak nyújt gyorssegélyt, akik a St. Andrews és Edinburgh érsekségek területén használják az appot, de ha sikeres lesz a fejlesztés, akkor talán más érsekségek is átveszik.

A római katolikus egyház és a Musemantik nevű cég által fejlesztett alkalmazást hivatalosan Catholic Appnek hívják, de már elterjedtebb a beceneve, a társkereső Tinderre emlékeztető szó, a Sindr használata. Hivatalosan kedden mutatták be a fejlesztést a Vatikánban a Szent Péter-bazilika előtt, skót dudák kíséretében és Leo Cushley skót érsek jelenlétében. 

Cushley azt nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak, hogy az ötlet tulajdonképpen Ferenc pápától származik. „Azt mondta, hogy engedjük szabadjára a fantáziánkat, hogy mit tudnánk tenni az irgalmasság szentéve alkalmából.”

A Musemantik alapítója, Maciej Zurawski szerint a weboldalak népszerűsége csökken, ezért az okostelefonok generációját kellett megcélozni „egy olyan app-pal, amely okos és személyes, amely olyan, mint egy társ, egy barát, aki inspirál”.

(Címlap: AFP/Joe Klamar)