Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Biztos benne, hogy orgazmusa volt?

2016.11.25. 14:13
Az orgazmus befolyásoló tényezőit kutató amerikai neorológus érdekes ellentmondásokat talált a nők valós élményei és hiedelmei között. 

A szexuális folyamatokat kutató dr. Nicole Prause eredményei szerint gyakran maguk a nők sincsenek tisztában vele, hogy átéltek-e orgazmust. Míg a férfiaknál egyértelmű fizikai jele van a csúcspont elérésének, a nőknél sokkal nehezebben definiálható folyamat az orgazmus. A felmérések általában önbevalláson alapulnak, de mi a helyzet, ha magukat a megkérdezett nőket is becsapja a testük?

A szexuális együttlét alatt több intenzív ingert is érezhetnek a nők, amit könnyű összekeverni az orgazmussal

– magyarázta a Guardiannak a kutatónő.

Az igazság kiderítésére Prause Los Angeles-i laboratóriumában összetett vizsgálatnak vetette alá a nőket. Szexuális stimuláció közben speciális szenzorral mérte az agyban végmenő folyamatokat, illetve testük fizikai reakciót. Ő maga is meglepődött azon, hogy olyan nők is orgazmusról számoltak be, akiknél a mérőeszköz semmi jelét nem mutatta ennek. Prause szerint nem arról van szó, hogy direkt színleltek volna, hanem valószínűleg nem tapasztaltak még valódi hüvelyi orgazmust, ezért nincsen összehasonlítási alapjuk.

(Címlapi kép: Collection Christophel/Castle Rock Entertainment)