Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Jógával segítenek a menekülteknek beilleszkedni

2016.11.26. 14:11
Egy londoni székhelyű jótékonysági szervezet úgy döntött, hogy rendhagyó módon kezeli a maga részéről a menekültválságot. Ingyenes jógaórákat tartanak a háborús országokból érkezett embereknek.

Az Ourmala névre hallgató brit szervezet hetente tart jógaórákat elsősorban olyan menekült nőknek, akik a világ legveszélyesebb konfliktuszónáiból, például Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek Londonba. Emily Brett ötletgazda úgy gondolja, hogy a mozgás és a meditáció komolyan segíthet azokon az embereken, akiket talán megkínoztak, netán megerőszakoltak, és az emberkereskedelemmel járó hányattatásokat is túl kellett valahogy élniük.

A terápiás jóga az egyik leghatékonyabb módszer a traumák gyógyítására – mondja Brett. Az önkéntes jógaoktatókból álló csapatának célja, hogy ingyenes óráik hatására a résztvevők nemcsak, hogy jobb erőre kapjanak, de kicsit felszabadultabbak legyenek, érezzék teljesebbnek az életüket, és a jóga nem utolsósorban azzal a magabiztossággal is felruházza őket, ami a társadalomba való beilleszkedéshez szükséges. 

Az órákat közösségi finanszírozás, adományok útján tudja megtartani a szervezet, de jelenleg csak heti egyszer, és összesen 16 embernek tudnak segíteni. A kurzusokon kívül a kicsi gyerekeknek ideiglenes óvodát is biztosítanak, és adnak meleg ételt is. 

A szervezők azt remélik, hogy crowdfundinggal össze tudnak gyűjteni annyi pénzt, amennyiből már legalább 300 menekült jógaoktatását fedezni tudják. 

(Címlap: Image Source/Image Source/Natalie Young/Natalie Faye)