Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egy vonat miatt került veszélybe a Chanel leghíresebb parfümje

2016.12.03. 14:12
Hiába küldözgetnek felháborodott leveleket a Chanel parfüméria vezetői, a francia vasúthálózat pont azokon a földeken akarja átvezetni új gyorsvonatát, ahol a Chanel híres N° 5 parfümjéhez szükséges különeges virágokat termesztik. 

Nem akármilyen parfüm a Chanel méregdrága N° 5 illata. Állítólag minden egyes üvegcsébe ezer jázminvirág és egy doboznyi rózsa illatát sűrítették bele. Sok hírességnek, köztük Marilyn Monroe-nak is ez volt a kedvenc illata. Csakhogy a parfüm előállításához szükséges különleges virágok éppen azokon a francia földeken nőnek Grasse-ban, amelyeken a francia vasúthálózat mérnökei egy új gyorsvonatjáratot akarnak átvezetni.  

Pedig a Chanel többször is figyelmeztette a vasúthálózatot a dühös nők tömegére, akik lehet, hogy egy ideig nem fognak hozzájutni kedvenc parfümjükhöz, ha kivágják a virágültetvényeket.

 A tervezett viadukt megépítése és a rendszeres TGV-járat arra fogja kényszeríteni a Chanelt, hogy beszüntesse termelési tevékenységét a régióban”

– fenyegetőznek a Chanel vezetői. 

De sajnos ezzel még nem sikerült hatniuk a mérnökök szépérzékére. Ők virágok helyett csak azt látják lelki szemeik előtt, hogy az új járattal egy órával rövidebb idő alatt lehet majd Marseille-ből Nizzába jutni. 

(Címlapi kép: AFP)