Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Lady Gaga még mindig nincs túl a megerőszakolásán

2016.12.06. 14:50
Lady Gaga hajléktalan LGBT-embereknek beszélt arról, hogy még mindig küzd a traumával, amelyet a megerőszakolása okozott 19 éves korában. Most először ismerte be, hogy emiatt pszichés gondjai vannak.

Arról az énekesnő már évek óta nyíltan beszél, hogy 19 éves volt, amikor megerőszakolták. A hasonlóan nemi erőszak áldozatául esett embereknek címezte például a Til It Happens To You című számát 2015-ben, amely egyébként egy a témát feldolgozó dokumentumfilmhez készült. 

Mint mondta: az orvosok, a családja és a barátainak a megértése, kedvessége volt az, ami valójában megmentette az életét, és aminek köszönhetően valamennyire fel tudta dolgozni az erőszakot. Ugyanakkor most először beszélt arról, hogy még sincs teljesen túl a történteken

A Today Show vendége volt, amelynek van egy Share Kindness nevű sorozata, és ennek keretében jutott el Lady Gaga egy hajléktalan LGBT-embereknek fenntartott központba. Itt mondta el, hogy poszttraumás stressz szindrómában szenved.

„Mentális betegségem van. És mindennap küzdök ezzel a betegséggel” – mondta az Ali Forney Centerben. Azt is hozzátette, hogy szüksége van a mantrájára, amely segít megnyugodnia, és az élet pozitív dolgaira emlékezteti. A javarészt a nemi identitásuk miatt utcára került emberekből álló hallgatóságától azt kérte, hogy ismételgessék ők is a mantráját, és tudatosítsák magukban, hogy mennyire bátrak. 

Ma megosztottam az egyik legmélyebben őrzött titkomat a világgal. A titkok betegen és szégyenben tartanak

– írta később Twitteren.

(Címlap: AFP/Daniel Leal-Olivas)