Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Fejlessze az érzelmi intelligenciáját, ha munkát akar kapni!

2016.12.12. 12:42
Az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb képesség, amely eldöntheti egy állásinterjú kimenetelét. A magas IQ lassan már senkit nem érdekel, de az, hogy mennyire vagyunk fejlettek érzelmileg, annál inkább meg tudja hatni a HR-eseket. 

A World Economic Forum jelentése szerint 2020-ra a magas érzelmi intelligencia ott lesz a tíz legfontosabb képesség között, amit egy állásinterjún elsősorban nézni fognak. 

De már egy 2011-es tanulmány is arra mutatott rá, hogy mennyire értékes képesség, ha a saját és mások érzelmeit helyesen tudjuk érzékelni és kezelni, illetve pozitívan tudjuk befolyásolni. A tanulmányban 2600 HR-est és humánerőforrás-szakembert kérdeztek meg, és 71 százalékuk azt válaszolta, hogy

a magas érzemi intelligenciaszintet fontosabbnak tartják a magas IQ-nál.

75 százalékuk előléptette volna a magas érzelmi intelligenciaszinttel rendelkező munkatársát, és 59 százalékuk úgy gondolta, hogy az alacsony érzelmi intelligencia kizáró tényező lehet.

Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou / Altopress/Frédéric Cirou

Nagyon sok oka van annak, miért értékesebb a munkáltató számára egy érzelmileg intelligens ember, mint az, aki a logikai, nyelvi vagy a vizuális-térbeli teszteket közel hibátlanul tudja megoldani. 

  1. Egy érzelmileg intelligens pályázó ugyanis valószínűleg jobban tudja kezelni a stresszel járó kihívásokat, a munkahelyen történő változásokat, a fokozódó nyomásra nem kap azonnal idegösszeomlást.
  2. Jó csapatjátékos, mert képes a mások motivációit is megérteni, és így együtt tud működni a kollégáival. Nagy valószínűséggel könnyen megtalálja a módját annak, hogy a különböző kultúrából érkező emberekkel is szót értsen.
  3. Figyel másokra, remek hallgatóság. Anélkül képes meghallgatni a kollégák gondját, baját, hogy közbe szólna és azonnal vitatkozna. A magas érzelmi intelligenciával bíró emberek könnyen kerülhetnek fontos pozícióba, mert képesek a saját vágyaikat és érzelmeiket félretenni egy közös és helyes megoldás érdekében. Előnyös tulajdonságuk továbbá, hogy ügyesen dekódolják a munkatársakat, tudnak olvasni a testtartásból, a gesztusokból.
  4. Tűrik az építőjellegű kritikát, ami nem utolsó szempont, ugyanis a hatékony munkavégzés érdekében a jól időzített és őszinte feedbackekre szükség van. Helyén van az önbecsülésük, ezért nem védekeznek, ha negatív kritika éri őket.
  5. Együttérzőek, és jól példát mutatnak mások felé. Ha nem a terveik szerint alakulnak a dolgok, akkor sem lesznek idegesek, és ez megint csak jól hat a csapatmunkára. Jobb az ítélőképességük, tisztán látják, hogy egyes döntéseiknek milyen következményei lehetnek.

(Címlap: PhotoAlto/Eric Audras / Altopress/Eric Audras)