Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Csak év vége van, nem világvége!

2016.12.31. 14:39
2016 valószínűleg nem a legjobb évként fog bevonulni a történelembe. Nem is tudom, hány kéz kéne ahhoz, hogy megszámoljuk, mennyi magyar és külföldi író, színész, énekes halt meg, vagy milyen sok terrorcselekmény történt. A Földnek sem volt túl jó éve, rekordokat döntött a globális felmelegedés mértéke, és legalább 10 000 növény- és állatfaj kihalt. A környezetvédők mégis azt mondják, hogy van okunk az optimizmusra és észre kell vennünk a pozitív változásokat is. Ezért kampányt indítottak, sőt jövőre megtartják az első optimista világtalálkozót. 

#Earth Optimism néven (egy optimista Földért) indítottak kampányt a környezetvédők, hogy ne mindig csak a negatív történéseket vegyék észre maguk körül az emberek. Mindenképpen ajánljuk Facebook oldalukat azoknak, akik szeretnek jó híreket olvasni! Itt minden napra jut néhány. 

Például ebben az évben történt, hogy Kínában törvénybe foglalták az elefántcsontból készült tárgyak forgalmazásának tilalmát, a Fülöp-szigeteken betiltották a tengeri halállomány pusztulásához vezető műanyagzacskók használatát, és hosszú idő óta ez volt az első év, amikor végre nem fenyegette kihalásveszély az óriás pandákat. És ez még csak néhány a sok jó hír közül, lehet szemezgetni az oldalukról! 

2017 április 22-én, a Föld Világnapján pedig Washingtonban fognak összegyűlni a környezetvédők, hogy megtartsák az első Optimista Földért Csúcstalálkozót. Terveik szerint megünneplik az idei év pozitív változásait és csupa előremutató kezdeményezésről beszélgetnek majd. 

(Címlapkép: Thinkstock)