Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Január 1-jén van a legnagyobb esélyünk meghalni

2017.01.01. 15:52
A statisztikák szerint mindig a téli ünnepek környékén hal meg a legtöbb ember, a január 1. pedig külön pályázhat a leghalálosabb nap címére. Ha ön most olvassa ezt a hírt, örülhet.

A téli ünnepek alatt jobban ki vagyunk téve az alkoholmérgezésnek, rosszullétnek, depressziónak, és a közúti balesetek veszélye is nagyobb ilyenkor. Néhány éve David Phillips szociológus és csapata viszont arra a következtetésre jutott egy kutatásban, hogy természetes okokból is ekkor halnak meg a legtöbben.

Phillipsék átnézték az 1979 és 2004 közötti halotti bizonyítványokat az Egyesült Államokban, és arra jutottak, hogy a karácsonyt követő két hétben átlagosan mintegy 42 ezerrel több haláleset történik, mint a téli időszakban egyébként. A leghalálosabb nap pedig a január 1.

A szilveszteri bulinak is lehet rossz vége

Forrás: MTI/EPA/Alba Vigaray

Ráadásul egy 2013-as brit felmérés is megerősíti az amerikai szociológusok eredményeit. Ez utóbbi kutatás szerint az ünnepnapokon kórházba vitt betegek sokkal nagyobb valószínűséggel halnak meg, mint azok, akik hétköznap vagy hétvégén kerülnek kórházba.

(Címlapi kép: AFP/Olivier Douliery)