Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

2017 első kihívása: legyen vegán januárban!

2017.01.02. 10:56
Nincs év új, az internetről induló kihívások nélkül. Aki bevállalja a vegán januárt, az egy hónapig nem ehet állati eredetű terméket.

Angolul az elfogadhatóan hangzó Veganuary, magyarul a bénácska vegánuár lehetne a neve annak az angol kezdeményezésnek, amelynek alapján egész január hónapban vegán étrendet követ az ember.

A honlapjukon alapinfókat is közölnek ahhoz, hogy túlélhessük a vegán január kihívásait, például leírják, miből csinálhatunk magunknak könnyen és gyorsan vegán fogásokat. Az a nem titkolt céljuk, hogy a kihívást választók rájöjjenek, simán lehet élni állati eredetű ételek nélkül is, és le se akarjanak mondani a vegán étrendről a későbbiekben.

Egy vegán fánk

Forrás: AFP/David Mcnew

Kedvcsinálónak azt is elárulják, hogy Samuel L. Jackson is vegán. Hogy miért? Saját állítása szerint azért, mert örökké akar élni, de legalábbis szeretné megérni, hogy teljesíthesse a Marvel-filmekre vonatkozó szerződését.

Itt lehet jelentkezni, aki feliratkozik, biztosan kap majd lélekerősítő e-maileket, hogy tarts ki, már csak két hét a vegán étrenddel. Vagy pont, hogy az ember rájön, nem is akar leállni a vegán kajákkal.

(Címlapi kép: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius)