Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Férfi lett a világhírű sminkmárka új szépségnagykövete

2017.01.06. 10:18
 Mert nemcsak a nők kiváltsága lehet a tökéletes smink – üzeni a Maybelline. 

A New York-i székhelyű Maybelline a kétmillió követővel büszkélkedő YouTube-sztárt, Manny Gutierrezt választotta meg következő szépségnagykövetének. Gutierrez 2014 óta ad sminkelési tippeket a YouTube-csatornáján, már ajakírt és szemhéjfestéket is neveztek el róla. Most pedig a Maybelline új szempillaspiráljának, a That Boss Life című kampányának lett az arca.

Az 1915 óta létező cég most először választott férfit szépségnagykövetnek. Azt, hogy egy fontosabb szemléletváltás történt a cégnél, a Maybelline évtizedek óta ismert, már klasszikusnak számító szlogenjének a megváltoztatása is jelezte. A „Maybe she's born with it. Maybe it's Maybelline” („Talán vele született. Talán ez Maybelline”) ikonikus mondatot idén változtatták meg a „Make it happen” („Tegyél érte, hogy megtörténjen”) szlogenre, amelyben már nem szerepel a nőnemű személyes névmás.

Bár Gutierrez saját arcfestései alapvetően inkább a drag queeneknek adhatnak inspirációt, az új beauty boy a Marie Claire-nek egyszer azt mondta, hogy soha nem szokott nőnek öltözve fellépni, a sminkjeit férfiként viseli.

Ez egy művészi kifejezés a számomra. Én fiúként is magabiztos vagyok, és mindig is fiú maradok. Magabiztos vagyok csupasz, smink nélküli arccal is.

Nem Gutierrez azonban egyetlen, aki egy nagy sminkmárka arca lett, és a Maybelline sem úttörő ezen a téren. 2016 októberében a CoverGirl szintén egy fiút, James Charlest választotta a nagykövetének. A CoverGirl tudta, hogy mekkora üzletet csinál a még csak 17 éves Insta-sztárral: a fiút már 1,2 millióan követik Instagramon, és a YouTube-csatornájára is több mint félmillió rajongója jelentkezett fel.

I can't decide... who's slaying harder?

A photo posted by James Charles (@jamescharles) on

Charles szerint „a férfiak sminkben egyre szélesebb körben elfogadottak. De még így is több nyitottságra van szükség ahhoz, hogy ez egy mindennapi dolog legyen”. 

(Címlap: AFP/2016 Getty Images/Charley Gallay)