Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ferenc pápa arra biztatja az anyákat, hogy szoptassanak a miséken

2017.01.09. 10:27
Ferenc pápa sok tekintetben úttörő pápa. Semmi kivetnivalót nem lát például abban, hogy az édesanyák a templomi szertartások alatt megszoptassák csecsemőjüket, ha a baba éhes, és ennek többször hangot is ad. Legutóbb vasárnap, egy általa celebrált keresztelőn biztatta az anyákat kisbabájuk megszoptatására. 

A ceremónia egy kicsit hosszú és előfordulhat, hogy valamelyik baba majd azért sír, mert éhes. Ne féljetek hát megszoptatni a csecsemőiteket, anyák! Szűz Mária is így tett.

– mondta Ferenc pápa a vasárnapi Sixtus kápolnában tartott szertartáson, ahol 28 kisbabát keresztelt meg.

Forrás: AFP/Ho

Az argentin származású pápa már korábban is állást foglalt a köztéri szoptatás fontossága mellett. Az anyatej jótékony hatásai közismertek: segít a babák immunrendszerének felépülésében, a szoptatás megerősíti a kapcsolatot anya és csecsemője között, és az édesanyák szervezetére is jótékony hatással van a szülés utáni súlyfelesleg ledolgozásában.

Ennek ellenére több európai országban még mindig megbotránkoznak az emberek, ha egy anya nyilvános helyen kezdi el szoptatni csecsemőjét. Ferenc pápa szerint az anyatejes táplálás istentől kapott képesség, aminek bárhol, bármikor helye van, ha a kisbaba megéhezik. 

(Címlapi kép: AFP)