Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ezek a férfiak már nagyon csinálnának valami nőieset

2017.01.16. 10:53
De mivel a társadalom nem tűri, inkább elfojtják. Az interneten most néhányan szembeszálltak az elnyomással.

A nemi szerepek korlátai ellen főként a nők oldaláról érkező ellenállás van előtérben: már magától értetődőnek veszünk sok olyan helyzetet, amely a múltban túlságosan férfiasnak tűnt, ma viszont a nők már teljes erőbedobással vetik bele magukat. A nők ma már az űrben röpködnek, versenyautót vezetnek, testet építenek.

Arról viszont kevesebb szó esik, hogy a merev nemi szerepek a férfiakat is korlátok közé szorítják, és bár már 2017-et írunk, a férfiak jó része még ma is aggódik azért, hogy esetleg nem nézik elég férfiasnak. Ennek az a következménye, hogy bár szívesen megtennének dolgokat, nem teszik, attól tartva, hogy nőiesnek tűnnének. 

Forrás: Cultura Creative/© Cultura, all rights reserved./Peter Muller

A Redditnek köszönhetően most végre megtudhatjuk, milyen titkos, a társadalom által nőiesnek, tehát elfogadhatatlannak ítélt vágyakat dédelgetnek néhányan. A fórumon feltett kérdésre – milyen nőiesnek ítélt dolgot tennének meg? – több száz válasz futott be. A sztereotípiák szorításában nehéz elképzelni, de sokan szívesen hímeznének, és nagyon szeretnék, ha nekik is olyan illatuk lenne, mint egy virágoskertnek – anélkül, hogy ezért megítélnék őket. Volt, aki nyári ruhába bújt volna, más gyümölcsleveket rendelt volna szívesen az éttermekben, megint más pedig korrektorral szerette volna eltüntetni a szeme alatti karikákat.

„Egyik este a barátnőm úgy döntött, hogy feltesz egy olyan arcmaszk dolgot. Így aztán azt gondoltam, miért ne lehetne az én bőröm is szép és puha? Most már függő vagyok, legalább heti kétszer használom” – tárulkozott ki az egyik hozzászóló.

Az öltözködés sem hagyja hidegen őket: „Ha nem lenne péniszem, folyton cicanadrágban járnék” – vallotta be egyikük. És kiderült az is, hogy a hobbik nemi leosztása miatt is sokan szenvednek.

Olyan szívesen kötögetnék, testvér

– szakadt ki az egyik hozzászólóból az elnyomás sóhaja.

Van, amit ennél azért nehezebb elismerni, de páran vállalták. „Úgy érzem, mintha évek óta nem sírtam volna, de néha legszívesebben magamba zuhannék” – mondta egyikük. „Nehéz mindig mindent visszafojtani” – tette hozzá egy másik felhasználó. És volt, aki reménytelennek látta a helyzetet: „A férfiak sokszor ugyanolyan érzelmesek, mint a nők, de a sebezhetőség vagy gyengeség legkisebb jelére megkapják, hogy viselkedjenek férfiasan.”

Nagyon úgy néz ki, hogy a nemi sztereotípiák senkinek sem tesznek jót.

(Címlapi kép: Cultura Creative/Ben Pipe Photography)