Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A sokszínűség okosabbá tesz

2017.01.16. 12:54
Hatékonyabbak és kreatívabbak vagyunk, ha kimozdítanak minket a komfortzónánkból.

Fontos az elején leszögezni: senki sem mondja azt, hogy a nemi, faji, etnikai sokszínűség mindig harmonikus állapot, ahol az emberek állandóan megértően mosolyognak egymásra, és sosem emelik föl a hangjukat. Nem, a sokszínűség nehéz ügy, számos feszültséggel, félreértéssel és súrlódással járhat egy közösségben. Ám ennek ellenére is jót tesz.

És ez nem valamiféle idealista vágyfantázia, hisz tudományos felmérések és kísérletek sora bizonyítja, hogy a sokszínűség növeli a hatékonyságunkat. Nem véletlen, hogy egyre több vállalat is felismeri az előnyeit, és igyekszik minél változatosabban összeválogatni a dolgozókat (persze a diszkrimináció nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra).

Ez az előny sokszor pénzben is kimutatható. Megvizsgálták például a Standard & Poor's 1992 és 2006 közötti teljesítményét annak fényében, hogy az adott évben hány nő volt a felsővezetésben. Az eredmény azt mutatta, hogy a női részvétel növekedése 42 millió dolláros haszonhoz vezetett a cég piaci értékében. Egy másik kutatás 177 bankot vizsgált meg Amerika szerte, és arra jutott, hogy a faji sokszínűség sokkal innovatívabbá teszi az egyes fiókokat.

Nagy cégek is felismerik az előnyöket

Forrás: Image Source/Image Source/Nick White/Nick White

Ezek a statisztikai elemzések persze csak a végeredményt, vagyis az összefüggés tényét mutatják meg, azt viszont nem, miként is növeli a hatékonyságot a sokszínűség. A kisebb csoportokban végzett kísérletekből ez is jól követhető. Az Illinois-i Egyetem kutatásában például gyilkossági rejtélyeket kellett csapatban kideríteni, ahol minden csapattag csak a kirakó egy darabját kapta meg. Hamar egyértelművé vált, hogy a többféle rasszból összeállított csoportok hamarabb megfejtik a feladványt, mivel hamarabb megosztják egymással az információikat. A homogén csapatok hajlamosabbak voltak azt feltételezni, hogy ugyanazzal a perspektívával rendelkeznek, ezért kevésbé mutattak hajlandóságot a létfontosságú infó beadására a közösbe.

Mindez nemcsak a faji sokszínűségre igaz, de a politikai szekértáborokra is. Egy hasonló kísérletben például az derült ki, hogy egy demokrata és egy republikánus szavazó hatékonyabban tud együttműködni a rejtély megoldásában, mint ha két demokratát vagy két republikánust ültetnek össze. A résztvevők ugyanis sokkal alaposabban felkészültek és összeszedettebben is érveltek, mikor tudták, hogy egy eltérő világnézetű emberrel kell majd közös megoldásra jutniuk.

Nem csak megosztó lehet a különböző világnézet

Forrás: AFP/2016 Getty Images/David Mcnew

Ez a meglepő eredmény különösen fontos tanulságokkal szolgálhat manapság, amikor egyre több szó esik az információs buborékok veszélyeiről, amelyeket a minden véleményünkre bólogató közösségi hálókkal vonunk magunk köré. A Wall Street Journal szimulátora segítségével megnézhetjük, mekkora a különbség egy republikánus és egy demokrata facebookozó hírfolyama között. Elég sokkoló.

Mindnyájunknak jót tesz tehát, ha időnként kimozdítanak minket a komfortzónánkból, és nemcsak olyanokkal érintkezünk, akik hasonlóan néznek ki, gondolkodnak, és ugyanolyan háttérrel rendelkeznek, mint mi. A sokszínűség persze gyakran frusztráló élmény, és bizonytalanságot okozhat. De a kutatások azt mutatják, hogy épp ez ösztönözheti keményebb munkára és együttműködésre az embereket.

(Címlapi kép: AFP)