Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ki mondta, hogy nem lehet sörözni két kutyapóz között?

2017.01.19. 14:12
A sör jó dolog. A jóga is. Miért ne házasítanánk össze a kettőt? Berlinben már egy ideje tudják, mi kell az igazi spirituális élményhez.

Ahogy a berlini BierYoga honlapján olvasható: a sör is és a jóga is „évszázadok óta ismert terápiák a szellemnek, a testnek és a léleknek”, ezért ötvözte a német jógaoktató, Jhula a kétfajta kezelést.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert

Ha most azt gondolja, hogy csak vicc az egész, és hogy képtelenség sörivás közben egyensúlyozni meg nyakatekert, fordított pózokba belelazulni, akkor téved. A BierYoga alapítója őszintén hisz benne, hogy a jóga filozófiáját a sörözés élvezetével párosítani lehet annak érdekében, hogy a tudatosság egy magasabb szintjét érjük el. Az Ex Berlinernek adott interjújában elmondja, hogy az ötletet a sivatagi Burning Man fesztiválról hozta, ott látta, hogy a fesztiválozók a mozgásmeditációval összekapcsolt alkoholos befolyásoltsággal próbálják elérni a megvilágosodást.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert

Jhula egyórás foglalkozásokat tart, amelyekhez fejenként két üveg sör jár. Napüdvözletek helyett sörüdvözletekkel kezdik a szeánszokat, és az üvegeket az egyensúlyozó gyakorlatokhoz is felhasználják. 

Szinte biztos, hogy a sörjóga hamar kuriózum lesz máshol is, és nem csak Berlinben lesz népszerű. Az új mozgásformával már Ausztrália is ismerkedik

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert

(Címlap:dpa Picture-Alliance/AFP/Klaus-Dietmar Gabbert)