Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Biztonságosabbak a szexjátékszerek, mint a gyerekjátékok

2017.01.25. 10:01
A veszélyes kémiai anyagok szintje alapján előbb lehetne szexjátékszereket adni a kisgyerekek kezébe, mint építőkockát. Ezt az eredményt hozta egy svéd kutatás.

A kutatás alapján a vizsgált szexjátékoknak mindössze két százaléka, míg a gyerekeknek készített játékoknak tizenöt százaléka tartalmazott veszélyes vegyi anyagot. A jól hangzó Svéd Vegyianyag-hatóság negyvennégy, véletlenszerűen kiválasztott, szexboltokba szánt szexjátékszert, és több mint száz gyerekjátékot vizsgált meg.

A szexjátékszerek közül mindössze egyetlen műpéniszben volt rákkeltő anyag. A kutatók szerint az eredményt az magyarázhatja, hogy a szexjátékokat nagy, ilyesmire szakosodott vállalatok forgalmazzák, amelyek könnyebben tudnak nyomást gyakorolni a gyártókra, hogy ellenőrzött anyagokkal dolgozzanak. Ellenben a játékok között sokkal több a kis, helyi cégek által gyártott termék, amelyeknél nem ügyelnek annyira a veszélyesanyag-tartalomra. 

Veszélyes játékok

Forrás: AFP/Bertrand Guay

A szexjátékok globális piacának volumene egyébként húsz milliárd dollár körül van évente, az Egyesült Államokban és Kínában adják el a legtöbb ilyen terméket.

(Címlapi kép: dpa Picture-Alliance/AFP/Wolfgang Kumm)