Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Kevesebb antibiotikumra lenne szükség, ha a gyerekek tudnának kezet mosni

2017.01.25. 10:23
A brit egészségügyi szervezet nemrégen útmutatót adott ki a helyes kézmosási és szárítási technikákról. Bármennyire szájbarágósnak is tűnik elsőre, pár szakszerű mozdulat elsajátításával a gyerekek kevésbé lennének kitéve a fertőzéseknek és annnyi antibiotikummal sem kellene teletömni a szervezetüket. 

A szakszerű kézmosás csökkenti a bacilusok terjedését és ezzel együtt az antibiotikum használatának szükségességét is. Ugyanakkor a statisztikák szerint a szülők többsége elfelejti megtanítani gyerekének a helyes kézmosási technikákat. Ezért a brit egészségügyi szervezet (NICE) egy útmutatót készített a gyermekellátó és közoktatási intézmények számára a helyes kézmosási technikákról, amelyeket az intézmények mosdóiban ajánlanak elhelyezni.

A betegségmegelőzéssel foglalkozó szervezetek szerte a világon próbálják csökkenteni az antibiotikumok használatát, amelyeknek gyakori szedése könnyen rezisztenciát vált ki a szervezetben. A legkézenfekvőbb megoldás a betegségek megelőzése, amihez az alapos kézmosás étkezés előtt, illetve WC-használat és másokkal való érintkezés után nagyban hozzájárulhat. 

(Címlapi kép: AFP)