Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A nők szemében szexik a gyereküket pelenkázó apák

2017.01.29. 16:18
A videóban egy fiatal pár számol le az olyan nemi sztereotípiákkal, mint hogy egy férfi nem képes tisztába tenni a gyerekét, vagy hogy mindenkinek jobb, ha csak a pénzkeresettel foglalkozik. 

Az attn.com-on bemutatott videóban egy fiatal apa demonstrálja, hogy minden férfiakról alkotott sztereotípia ellenére igenis képes tisztába tenni a gyerekét, sőt még elaltani vagy büfizetni is tudja. 

Közben a pár több közelmúltbeli tudományos kutatásra is hivatkozik. Az egyik szerint a nők kifejezetten szexinek találják, ha a párjukat pelenkázni látják, és fiztikailag is jobban kezdenek vonzódni hozzájuk. Az apák fáradozásai tehát az ágyban is megtérülnek. 

De a csecsemők is meghálálják az apai gondoskodást. A kutatások szerint ellenállóbb lesz a szervezetük, és felnőttkorukban kevésbé lesznek hajlamosak a depresszióra azok a csecsemők, akiknek a napi ellátásában aktívan részt vett az édesapjuk is. És nem utolsósorban felnőttként sokkal kevésbé fognak gendersztereotípiákban gondolkodni az olyan családokban felnőtt gyerekek, ahol az apa rendszeresen kivette a részét az otthoni teendőkből. 

(Címlapi kép: AFP)