Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A kanapén fekvés az új szombat esti láz

2017.02.20. 10:42
A felmérések szerint a 2000-es évek környékén született, vagy másképpen Z-ként emlegetett generáció az első, amely kimozdulás helyett az otthonülést részesíti előnyben. 

A New York Post a közelmúltban alaposabban megvizsgálta  a 2000-es évek környékén született nemzedék fogyasztási és szórakozási szokásait. A korábbi generációkhoz képest az a legszembetűnőbb változás, hogy a mostani tizenévesek kiválóan elvannak otthon a kanapéjukon. Nincs különösebb igényük arra, hogy esténként bárokban múlassák az időt, helyette a Netflix-sorozatnézés és a közösségi oldalakon lógás is megteszi.

Ennek ellenére mégsem magányosak, mert a közösségi oldalakon minden eddigi generációnál intenzívebben tartják egymással a kapcsolatot. Rengeteget posztolnak, a legtöbben mindent azonnal megosztanak egymással, és hajlamosak az online visszajelzések alapján értékelni szociális kapcsolataikat. Ugyanakkor előnye is van viszonylag elszigetelt életüknek. A Heineken közelmúltban készített felmérése szerint elődeiknél sokkal kevesebb alkoholt fogyasztanak, és a füvezés sem annyira elterjedt a körükben, mint a korábbi nemzedékeknél. 

(Címlapi kép: AFP)