Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Nem engedték be a meleg szervezetet a MOM Sport uszodába

2017.02.22. 12:56
Egy LMBTQ-szervezet foglalta le a hegyvidéki uszoda egyik pályáját. Visszaigazolták a foglalásukat, majd amikor az uszoda üzemeltető megtudták, kik jönnének, visszamondták a lehetőséget.

Hátrányos megkülönböztetés miatt tett panaszt az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál az az LMBTQ-szervezet, amelynek tagjai hiába próbáltak úszópályát bérelni a MOM Sport Uszoda és Sportközpontban. Az Index értesülései szerint a tagjainak különböző programokat szervező Atlasz Sportegyesület e-mailben lefoglalt egy úszósávot, az uszoda pedig rendben vissza is igazolta a foglalást.

Viszont amikor megérkeztek a szervezet adatai a bérleti szerződéshez, és az uszoda üzemeltetői megtudták, kik akarnak pályát bérelni, törölték a foglalást. Az Index megkérdezte az uszodát a történtekről, az ügyvezető válaszában kapacitáshiányra hivatkozott.

Az Atlasz Sportegyesület az uszodával folytatott levelezésre hivatkozik, ami alapján eredetileg visszaigazolták a foglalásukat, ezért nem értik az ügyvezető válaszát. Emiatt fordultak az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, akik eljárást indítottak az uszoda ellen.

(Címlapi kép: Adrián Zoltán - Origo)