Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Hetvenévesen sem kell temetni a divatot, lehetünk dívák a kifutón

2017.02.25. 09:51
Ki mondta, hogy a divat nem érdekelheti a nyugdíjasokat? Éppen annyira érdekelheti az embert hetven év fölött is, mint bárki mást. Ezt az üzenetet vitte a kifutóra Simone Rocha ír divattervező, akinek köszönhetően két középkorú és két idősebb nő is olyan catwalkot lejtett a Londoni Divathéten, hogy azt a fiatal topmodellek is megirigyelnék.

Ha valahol nagyon erősen működik a koralapú diszkrimináció (ageizmus), akkor az a divat. Éppen ezért kiemelt jelentősége van annak, hogy az idei Londoni Divathéten négy, az általában tapasztalt előítéletek szerint a szakmából már kiöregedett modell is végigsétált a kifutón. 

Egyikőjük az ohiói születésű, 72 éves Jan de Villeneuve volt, őt Simone Rocha és Osman divatshow-ján láthatta a közönség.

Az élet nem ér véget, amikor nyugdíjas leszel. Az idősebb nők is imádhatják a divatot. Mindig is azt gondoltam, jó lenne, ha a különböző életkorú, alkatú és méretű embereket is számításba vennék (a divatban), mert ez fontos a hétköznapi életünkben

– nyilatkozta De Villeneuve a Telegraphnak. Rajta kívül még a 73 éves olasz modell, Benedetta Barzini, az 53 éves francia Marie Sophie Wilson és a szintén ötvenéves elmúlt, brit Cecilia Chancellor is fellépett a divathéten.

Egyikőjük sem most kezdte a szakmát, De Villeneuve-nek például a hatvanas években indult be igazán a modellkarrierje, és hivatalosan 1988-ban vonult vissza. Elmondása szerint fiatal modellként gyakran vívódott azon, hogy a külsejével keres pénzt, ezért a divatipar mellett elvégzett egy egyetemet is. Az első show-ja a japán Kenzoé volt, akkor még a modelleknek saját maguknak kellett a hajukat és a sminkjüket elkészíteni. 

Benedetta Barzini a kifutón

Forrás: AFP/Niklas Halle'n

De Villeneuve ellenzi a plasztikai műtéteket, és bár szerinte nem a legkellemesebb érzés látni a ráncain, hogy öregszik, de nem változtatna a külsején. A Telegraphnak adott szépségtippje is csupán néhány egyszerű dologból áll. Reggelente 25 öblítéssel, vízzel megmossa az arcát, esténként hidratáló krémmel keni be, rengeteg limonádét és vizet iszik, és sok gyümölcsöt eszik. Heti kétszer még mindig lejár a konditerembe, igyekszik sokat sétálni, és évente néhány alkalommal méregtelenítő kúrát tart. Mint mondja, semmi olyat nem csinál, amit egy bármilyen korú és testalkatú ember ne tudna megtenni.

  

(Címlap: AFP/Niklas Halle'n)