Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Versenysportolóknak készít hidzsábot a Nike

2017.03.09. 12:21
Jövőre dobja piacra muszlim sportolónőknek tervezett hidzsábjait a Nike. A kifejezetten versenysportolók számára készülő kollekciót úgy tervezik, hogy viselete kényelmes legyen, és ne hátráltassa a sportolókat teljesítményükben. 

Tegnap jelentette be a Nike, hogy Pro Hijab márkanéven egy éven belül piacra dobja első muszlim sportolónők számára tervezett hidzsábjait. Az elsősorban atléták számára tervezett, feszülős, de könnyű fejkendő az ígéretek szerint alig észrevehető lesz viselője számára, ugyanakkor lehetővé teszi a muszlim női versenysportolóknak, hogy versenyzés közben is kényelmesen hordhassák a hidzsábot.

We are #nikehijab. We are built to inspire. We train in modesty. We are queens. #NikeProHijab

Nike Pro Hijab (@nikehijab) által megosztott bejegyzés,

Az új kollekció tervezése előtt a Nike munkatársai számos muszlim női versenysportolóval konzultáltak, akik mind arról panaszkodtak, hogy mennyi akadályt okoz nekik a hidzsáb viselése sportolás közben. Az ő szempontjaikat figyelembe véve alkotta meg a sportruházatot gyártó cég a hidzsábkollekcióját. A tervezésben tanácsadóként részt vevő Amna Al Haddad, Egyesült Arab Emirátusban élő súlyemelőnő szerint a Nike Pro Hijab kollekciója muszlim női versenysportolók új generációjának adhat lendületet azáltal, hogy sportolás közben sem kényszerülnek figyelmen kívül hagyni kulturális hagyományaikat. 

(Címlapi kép: AFP)