Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Főnök úr két hétig női néven írta alá a leveleit, meglepődött

2017.03.13. 11:38
Véletlenül a kolléganője e-mail fiókjából küldött levelet ügyfelének egy philadelphiai férfi. Egészen más stílusú választ kapott, mint szokott, ezért a munkatársaival megbeszélte, hogy két hétig női néven írja alá a leveleit.

Hősünk, Martin egy munkaközvetítőnél dolgozott a kísérlet idején. Már a véletlenül elküldött levél előtt feltűnt neki, hogy kolléganőjének, Nicole-nak jóval több időbe telik bizonyos dolgokat megbeszélni az ügyfelekkel, mint neki, de ezt azzal magyarázta, hogy Nicole még nincs olyan régóta a cégnél. Miután viszont véletlenül az ő fiókjából küldött ki egy e-mailt, elutasító és goromba választ kapott, amelyben ráadásul ki is oktatták őt, vagyis Nicole-t.

Miután megírta az ügyfélnek, hogy igazából Martinnal beszél, azonnal kedvesebbek lettek a válaszok. Martin megkérdezte Nicole-t, hogy általában ilyen hangnemben írnak-e neki az ügyfelek, a nő pedig elismerte, hogy nem mindig ugyan, de elég gyakran. 

Martin ezután két hétig Nicole-ként írta alá a leveleit. Sokkal kevesebb folyó munkaügyet tudott elintézni ezalatt, mert a javaslatait többször is újra fel kellett vetnie az ügyfeleknek, mire elfogadták azokat. Sok energiájába került, hogy a leereszkedő megjegyzésekre megfelelően válaszoljon, vagy figyelmen kívül hagyja őket, és valaki arra is rákérdezett, egyedülálló-e.

Martin szerint a legdurvább az volt, hogy Nicole már nem is akadt fönn az ilyesmin, a munka részeként tekintett az ilyen stílusú válaszokra. Eközben Nicole Martinként jegyezte a leveleit, és a leghatékonyabb két hetét töltötte a cégnél.

Az ügyről nemrég Martin írt pár Twitter-bejegyzést, aztán Nicole is megírta egy összefüggő cikkben, hogy is történt az eset. 

(Címlapi kép: PhotoAlto/Sigrid Olsson)