Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Úgy tűnik, mégsem lesz fekete James Bond

2016.07.25. 09:44
Ki lesz a következő 007-es? Jó ideje ez a kérdés tartja lázban a Bond-rajongókat. Daniel Craig ugyanis nem kér ki több Martinit (rázva, nem keverve), nem tör ripityára több Aston Martint, és nem menti meg többször a világot – legalábbis James Bondként biztosan nem. Sokan Idris Elbát tartották befutónak a szerepre, aki az első fekete Bond lehetett volna, ám a brit színész most maga hűtötte le a kedélyeket.

Elba ugyanis túl öregnek érzi magát az efféle bolondozáshoz. A Luther sztárja eleve „a világ legvadabb pletykájának” nevezte azt a makacsul keringő hírt, hogy ő bújik Daniel Craig levetett szmokingjába. Ha mégis ő kapná a szerepet, az szerinte csakis a népfelség elve alapján történhetne, hiszen a stúdió soha nem kereste meg.

„De most őszintén, haver, szerintem amúgy is már túl öreg vagyok ehhez. Rohangászni összevissza mindenféle autókkal, nőkkel és martinikkel - szörnyen hangzik, ki akarná ezt?”

– viccelődött a színész, ügyesen felajánlkozva a szerepre, amelyet éppen eltol magától.

Daniel Craig vonalát vinné tovább

Forrás: Origo

Karcos elegancia

A 44 éves Elba amúgy négy évvel fiatalabb Craignél, igaz, ő már tíz éve forgatta első Bond-filmjét, a Casino Royale-t. Az eddigi legöregebb 007-es Roger Moore volt, aki 45 évesen öltötte magára az MI6 csokornyakkendőjét, és egészen 58 éves koráig bohóckodott a playboy-ügynök szerepében. Elba azért is lenne tökéletes választás, mert megvan benne az eleganciának és a brutalitásnak az a keveréke, ami a legjobb Bondokat jellemzi, így egyértelműen Sean Connery és Daniel Craig karcosabb vonalát vinné tovább, nem pedig a Moore- vagy Pierce Brosnan-féle ripacs pojácát.

Túl közönséges?
Elbáról nincs mindenki ilyen jó véleménnyel. Nemrég kisebb port kavart, mikor Anthony Horrowitz, a legújabb Bond-regény szerzője túl durvának és közönségesnek nevezte Elbát a szerepre. Aztán igyekezett gyorsan hangsúlyozni, hogy ez nem a bőrszíntől függ, csak a színész szerinte nem elég lágy és megnyerő.

Elba, a szuperügynök

Ha valakit mégis gyötör a kíváncsiság, hogy milyen lenne Elba szuperügynökként, az pillantson bele a színész legújabb filmjébe, amelyben kiábrándult CIA-ésként igyekszik egy párizsi merényletet megakadályozni. Aki így ártalmatlanít fél kézzel rohamrendőröket, azon egy-két Martini sem foghat ki. A Bastille Day tökéletes referencia, ha valaki épp a megüresedett James Bond-pozícióra akar jelentkezni:

(Címlapi kép: AFP/Valery Hache)