Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Senki sem érhet Paul McCartney nyomába

2016.07.25. 10:51
Újabb rekordot döntött meg Paul McCartney, aki évtizedek óta a brit popkultúra egyszemélyes intézményeként üzemel: a 74 éves zenész eddig 22 albumával hódította meg a brit slágerlista első helyét, ezzel ő lett minden idők legsikeresebb albumszerzője az Egyesült Királyságban.

1963-ban jelent meg a Beatles PleasePleaseMe című lemeze, ami az eladási listák élére tört. Az azóta eltelt 53 évben McCartney még 21-szer ismételte meg ezt a bravúrt, ami miatt most elismerést is kapott slágerlistákért felelős officialcharts.comtól.

Oké, tudni akarjátok, milyen érzés? Egészen hihetetlen, mert mikor a dalokat írod, nem is gondolsz arra, vajon hogyan teljesítenek majd" - mondta a zenészlegenda a díj átvétele után, majd megköszönte a zenésztársaknak és a rajongóknak is, hogy hozzásegítették ehhez a sikerhez.

Sir McCartneynak a sikerszéria persze anyagilag is jövedelmező volt, nem véletlen, hogy idén is ő lett a leggazdagabb brit zenész. A The Sunday Times 760 millió fontra, vagyis több mint 300 milliárd forintra becsüli az egykori Beatles-tag vagyonát. 

Címlapi kép: AFP/Patrick Kovarik