Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Ezren zúzzák egyszerre ugyanazt a dalt

2016.08.02. 10:41
Ha van dallam, amit mindenki ismer, aki járt valaha focimeccsen, az a Seven Nation Army intrója. Ez a téma vált a fociszurkolók nemzetközi himnuszává az elmúlt években, amelyet örömükben vagy bánatukban énekelnek. Úgy azonban még garantáltan nem hallottuk, ahogy most előadták Olaszországban: a cesenai stadionban ezer zenész játszotta el egyszerre a The White Stripes slágerét.

A Rockin'1000 „a világ legnagyobb rockbandájaként” hirdeti magát, és ez a méretét tekintve egész biztos megállja a helyét. Az ezer zenészt tömörítő közösség dolgozott már fel Nirvanát, Foo Fighterst, most pedig Jack White-ék klasszikusát vették elő. Itt már-már ironikus a lépték különbsége: egy kétfős banda dalát több ezren játsszák egyszerre, önkívületi állapotban. A végeredmény kissé kaotikus, de azt nem lehet mondani, hogy nincs benne erő.

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy Jack White is elégedetten nézte a videót. Nem lennénk meglepve, ha a Foo Fighters frontemberéhez, Dave Grohlhoz hasonlóan egy fellépéssel hálálná meg a cesenaiaknak a különleges és különös performanszot.

(Címlapi kép: AFP)