Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Itt az új Christopher Nolan-film első előzetese

2016.08.05. 16:32
A Dunkirk a második világháború egyik legvéresebb fejezetét mutatja be. Ez lesz az Eredet rendezőjének első háborús filmje.

Dunkerque-nél (angolosan Dunkirk) vonultak vissza a kontinensről az angol csapatok a nácik elől a második világháború során, itt zajlott a nyugati front egyik legkomolyabb vérengzése. Ezt a csatát választotta első háborús filmje témájaként a Batman-trilógia, az Eredet és a Csillagok között rendezője, akit évek óta sokan Hollywood megmentőjeként, de legalábbis egyik legbefolyásosabb szerzőjeként tartanak számon.

A film főszerepeit Nolan fiatalokra bízta. Fionn Whiteheadet például a Dunkirkben fogja megismerni a világ, Harry Stylest viszont már mindenki ismeri, csak éppen nem színészként, hanem a One Direction fiúbanda egyik tagjaként. Mellettük persze lesznek nagyobb sztárok is a csapatban, többek között Tom Hardy, Kenneth Branagh, Cillian Murphy és az idén Oscart nyert Mark Rylance is játszanak a filmben.

Az első, kedvcsináló előzetesben főleg a borongós flandriai tengerpartról látunk csodás tájképeket (Nolan és Hoyte Van Hoytema operatőr 70mm-es filmre forgattak), majd felbukkan egy szakasznyi kiskatona, akikkel hamarosan valami nagyon rossz dolog fog történni.

A Dunkirköt jövő nyáron mutatják be a mozik.