Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A magyar szuperhős ráunt az életére – kisfilmpremier az Unikornison

2016.08.05. 09:20
Kőrösi Máté és Szalai Márk rövidfilmjét, a megvénült magyar szuperhősről szóló Szupert most lehet először megnézni az interneten. Közben az alkotók új filmje is készül, közösségi támogatással.

A Szuperben egymás mellé kerülnek a szuperhősfilmek kliséi és az időn kívüli, lepusztult magyar falusi világ. Ez a kettősség néha Kusturica-filmbe illően szürreális jelenetekhez vezet, a kedvencem a kukoricakalászok között, egy kádban heverésző szuperhős képe.

A kádban heverésző szuperhős

Forrás: Unikornis

Már csak azért is jó, hogy a Szupert leforgatták, mert én össz-vissz egy darab korábbi magyar szuperhősfilmről tudok, ez pedig Pálfi György csodás paródiája, a Táltosember Vs. Ikarus. Pálfi rövidfilmje már jó régi, a Jött egy busz című szkeccsfilm egyik részeként mutatták be 2003-ban.

Itt a film:

A kilencévesek lelkivilága

Nem mellesleg a korábban a Filmhéten vetített Szuper rendezője és operatőre most próbálja tető alá hozni következő kisfilmjét, a személyes hangvételűnek ígért Otthont. A filmet közösségi finanszírozásból szeretnék megvalósítani, itt lehet ránézni az indiegogo-kampányukra.

Kőrösi Máté rendező az ELTE gyakorlati filmkészítés mesterszakja után szeptembertől az SZFE dokumentumfilmrendező képzésén tanul majd. Szalai Márk operatőr pedig most végez a Metropolitan Egyetem operatőr mesterszakán, Hajdu Szabolcs tanítványaként tagja volt a Karlovy Varyban fődjíat nyert Ernelláék Farkaséknál operatőrcsapatának. Az Otthon egyben a diplomamunkája.

Egy kocka az Otthonból

Forrás: Otthon

Az alkotók leírása szerint az Otthon „azt a pillanatot ragadja meg, amikor egy kisfiú életében a naiv gyermeki létezésből fakadó gondatlan állapot először sérül meg." A film főhőse a 9 éves Soma, aki egy költözés hatására először tapasztalja meg, milyen érzés a biztonságot jelentő szülői burkon kívülre kerülni, és egyedül megküzdeni szorongásaival, félelmeivel.

Az alkotók nyár végéig várják a támogatásokat, addig lehet megnézni a Szupert is.