Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Russell Crowe: Bénábbak nem is lehettünk volna a Gladiátor forgatásánál

2016.08.06. 20:29
Alig volt meg bármi a forgatókönyvből, esténként találták ki, mit forgassanak másnap – horrorsztorik egy Oscar-díjas film forgatásáról.

Csak három perces a hétvége legviccesebb interjúja, amelyben a Gladiátor Oscar-díjas sztárja elmeséli, mennyire bénák voltak a Gladiátor forgatásakor. Crowe a BBC1 riporterének feleleveníti, hogy kezdetben mindössze 21 oldal volt meg a forgatókönyvből, a többit a forgatás közben kapták meg, vagy találták ki Ridley Scott-tal és a producerrel. Volt olyan, hogy a rendező másnapra szabadnapot adott a stábnak, mert fogalma sem volt, mit vegyenek fel.

Crowe a Gladiátorban

Forrás: UIP Dunafilm

Ezt a gyártási módszert semmilyen filmnél nem javasolják, de egy százmillió dolláros, számítógépes trükkökkel és több száz statisztát mozgató csatajelenetekkel teli történelmi film esetében különösen nagy hülyeség így elkezdeni a forgatást. Crowe szerint Scottnak mégsem volt más választása, pedig ha valaki, ő nagyon felelősen és szigorúan számol el mindig a rá bízott költségvetéssel.

Crowe nevetve jegyzi meg, hogy ehhez képest csoda, milyen jól sikerült a Gladiátor, amely 2001-ben a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is elnyerte.