Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Vérvolga csapja el Lolkát és Bolkát

2016.08.08. 20:11
Átrajzolták Kafkát és a mangalicákat is: a V4 Fanzine-ban a visegrádi országok fiatal művészei álltak össze, hogy megrajzoljanak valamit egymás kultúrájából. Kedden megjelenés és buli.

Abból is látszik, mennyire jön fel újra itthon a fanzine-kultúra, hogy már a visegrádi országoknak is közös fanzine-ja jelenik meg. Ebben a magyarok mellett cseh, szlovák és lengyel művészek szerepelnek, fiatal animációsok, képzőművészek, grafikusok.

Így fog kinézni a fanzine

Forrás: Facebook / V4Fanzine

A V4Fanzine-ban a felkért alkotók egymás kultúrájának, országának a jellegzetességeit veszik alapul rajzaikhoz, rövid képregényeikhez. A beltartalom így nem csupán ezeknek az ismert és nemzeti kötődésű dolgoknak a leképezése lesz, hanem feldolgozása, értelmezése is egyben, „ami segít egymás jobb megértésében, elfogadásában és a köztünk lévő egyezések megtalálásában” – áll a megjelenésről szóló közleményben.

Orosz Richárd Karel Gott pályáját követi nyomon

Forrás: Facebook / V4Fanzine

A magyar alkotók között ott van a nemrég Cannes-ba is meghívott Tóth Luca (egy tavaszi interjú), aki Svejket rajzolt. Hozzá hasonlóan a MOME-n végzett a Kafka-rajzzal szereplő Sebesvári Soma, az első Ukmukfukk Zinefeszt egyik szervezője is (arról az eseményről itt írtam). De Stark Attila is csinált egy rajzot, a címben már emlegetett Lolka és Bolka horrorátiratot, és ha már, akkor vele is itt egy nemrég készült interjú.

Lolka és Bolka pórul járnak

Forrás: Facebook / V4Fanzine

A V4Fanzine-t augusztus 9-én este, a kArton Galériában mutatják be, ahol meg is lehet vásárolni. Később a Beat on the Bratben folyik az ünneplés. A hét második felében pedig a Szigetre is kiköltözik a kiadványt szerkesztő stáb, és kiállítást rendeznek a rajzokból. 

Itt lehet olvasni további információkat a fanzine-ról és a megnyitóról.