Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Matt Damon leült egy padra, és Robin Williamsre gondolt

2016.08.13. 13:33
Majdnem napra pontosan két éve sokkolta a világot Robin Williams öngyilkossága. Matt Damon nemrég felkereste azt a bostoni padot, amelyen ülve a Good Will Hunting legütősebb jelenetét forgatták a zseniális színésszel.

Ha rád nézek, nem egy okos, magabiztos férfit látok, csak egy nagyképű, önző, ijedt kölyköt, de zseni vagy, ezt senki sem tagadja”
- osztja ki a Robin Williams alakította pszichológus az öntudatos főhőst egy bostoni parkban ücsörögve, a tavon úszkáló hattyúkat figyelve. Sokak számára ez a monológ a Good Will Hunting legemlékezetesebb jelenete.

Matt Damon sokat köszönhet ennek a filmnek, hiszen ez lökte be a karrierjét 1998-ban. A feltörekvő matekzseniről szóló dráma hatalmas sikert aratott, Oscar-díjat hozva Williamsnek (Legjobb férfi mellékszereplő) és Damonnak is (Legjobb forgatókönyv).

Matt Damon egy interjúban emlékezett meg Williams nagymonológjáról: „Az Robin jelenete volt. Ahogy elsőre odatette magát, már jelenet közben lehetett érezni, hogy ez hatalmas lesz. Nemrég visszamentem a családommal ahhoz a padhoz, még mindig megvan. Jó volt ott ülni kicsit, és közben Robinra gondolni" - mondta a színész.

(Címlapi kép: UIP-Duna Film)