Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Szabó Magda az év legjobban várt amerikai könyvmegjelenései között

2016.08.14. 16:49
Szabó Magda Pilátus című regénye ősszel jelenik meg az Egyesült Államokban. Ez az év egyik legjobban várt fordításkötete.

A Pilátus 1963-ban jelent meg, egy fiatal nőről, Szőcs Izáról szól, aki vidékről Budapestre költözteti megözvegyült édesanyját, de szép lassan rájön, hogy egyáltalán nem érti anyja nemzedékét.

A regény George Szirtes-féle fordítása Iza's Ballad címen most ősszel jelenik meg a New York Review of Books gondozásában, fel is került az Elle toplistájára a legjobban várt őszi könyvmegjelenések közé.

A Pilátus amerikai kiadásának borítója

Forrás: New York Review of Books

A listáról persze rengeteg más érdekes könyvet is kiemelhetnénk. Új regénye jelenik meg az egyik legtöbbre tartott kortárs írónőnek, Zadie Smithnek. A Swing Time Londonban játszódik a '80-as években, két kevert etnikumú nő a főszereplője, akik a szórakoztatóiparban próbálnak érvényesülni.

A nem fikciós könyvek közül biztos jó a They Can't Kill Us All, amely az utóbbi másfél évben az amerikai feketéket ért rendőri erőszak történeteit foglalja össze, de Marina Abramovic memoárkötetét, a Walk Through Wallst is szívesen elolvasnám.

Az év legnagyobb könyvsikerei közé pedig biztosan befér Margot Lee Shetterly könyve, a Hidden Figures, amelyből az amerikai űrprogramban a '60-as években kulcsszerepet játszó fekete matematikusnők történetét ismerhetjük meg, és jövő januárban mutatják be a filmváltozatát.

(Címlapi kép: Szerencsi Éva az Abigél filmadaptációjában. MTI/Friedmann Endre)