Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

A filmrajongók már indíthatják is a visszaszámlálást

2016.08.16. 14:51
Film készül Jean-Luc Godard filmrendező szerelmi életéről. A főszerephez kénytelenek voltak csúnyára maszkírozni egy szexistent.

Jean-Luc Godard 1967-ben, A kínai lány című filmje forgatásán jött össze Anne Wiazemskyvel, akivel össze is házasodtak, tíz évig éltek együtt. Wiazemsky írt egy memoárt a kapcsolatukról, amelyből most a The Artist - A némafilmes rendezője, Michel Hazanavicius forgat filmet Redoubtable címmel. Az első fotókat Hazanavicius töltötte fel a Facebook-oldalára, ígérete szerint romantikus vígjátékot készít a történetből.

Louis Garrel mint Jean-Luc Godard

Forrás: Michel Hazanavicius

A régi fényképek alapján Godard a hatvanas években még elég sármos volt, de közel sem nézett ki olyan jól, mint az őt alakító Loius Garrel. Nem meglepő, hogy Garrelt el kellett csúfítani a szerephez, főleg a haját kellett megritkítani. De Wiazemsky szerepére is izgalmas színésznőt találtak, Stacy Martint A nimfomániásból.

Stacy Martin a Redoubtable című filmben

Forrás: Michel Hazanavicius

Már csak az a kérdés, hogy a filmfesztiválokat és általában véve a filmipart utáló Godard mit szól a filmhez, de szerintem meg sem fogja nézni. A filmrajongók viszont máris vághatják a centit.

(Címlapi kép: Anne Wiazemsky és Jean-Pierre Léaud A kínai lányban. Fotó: AFP/ Marilu Parolini)